1992 – heden

WERKERVARING

De afgelopen 30 jaar heeft Jeroen van den Hoek zich gespecialiseerd in het ‘in bloei trekken van tulpen en andere bolgewassen’ voor verschillende promotionele doeleinden als shows, vakbeurzen en andersoortige evenementen in binnen- en buitenland. 

1992 – 2009

VAN DEN HOEK’S
BROEIPROEVEN BEDRIJF

Tijdens zijn jeugd werkte Jeroen in de weekenden en tijdens de vakanties al op het bedrijf van zijn vader, het Van den Hoek`s Broeiproevenbedrijf in ’t Veld. Na de Middelbare Tuinbouwschool in Hoorn heeft Jeroen – in vaste dienst van de Stichting – van zijn vader de fijne kneepjes van het ambacht geleerd. Samen hebben zij vele bijzondere opdrachten uitgevoerd zoals voor de Floriade, Keukenhof en Westfriese Flora, verschillende festiviteiten rond het Koninklijk Huis en bloemenshows in Azië en de Verenigde Staten. Uiteindelijk is hij technisch directeur geworden, waarbij Jeroen leiding gaf aan vast personeel en een team van hulp- en vakantiekrachten.

2009 – 2016

FLUWEL

Na het overlijden van zijn vader en de overstap van Stichting Van den Hoek’s Broeiproevenbedrijf naar de firma Fluwel zijn veel van zijn toenmalige klanten met Jeroen meegegaan naar het nieuwe bedrijf. Gedurende de samenwerking met Fluwel is hij verantwoordelijk geweest voor de showbroei van diverse evenementen. Verder is hij in die periode het ‘creatief brein’ geweest achter ‘Fluwel’s Tulpenland’, een themapark waarin jong en oud kennismaakt met de geschiedenis van de tulp en het boeiende verhaal van deze prachtige bloem.

2016 - heden

DUTCH FLOWERING BULBS

De keuze om uiteindelijk als zelfstandig ondernemer verder te gaan was bijna vanzelfsprekend aangezien Jeroen het vak van ‘broeien van bloembollen’ al zijn hele leven uitoefent. Zijn huidige bedrijf bevindt zich in de regio Noordelijk Zandgebied, het kloppend hart van de bloembollensector. Het ‘in bloei trekken van tulpen en andere bolgewassen’ voor promotionele doeleinden is altijd zijn grote passie geweest. Binnen zijn werk vind hij het belangrijk om te streven naar de beste kwaliteit en mede door zijn vakkennis is Jeroen in staat om hoogwaardige kwaliteitsproducten af te leveren. Bloembollen – waarbij tulpen in het bijzonder – zijn één van de belangrijkste exportproducten van Nederland. Deze worden dan ook regelmatig gebruikt als promotieartikel in inspirerende reclame commercials of tijdens bloemenshows en vakbeurzen in binnen- en buitenland. Met zijn bedrijf wil Jeroen op allerlei manieren én op ieder gewenst tijdstip én waar ook ter wereld proberen de tulp en andere bolgewassen te presenteren.
5/5

Over Jeroen

Met zijn bedrijf heeft Jeroen opdrachten uitgevoerd voor uiteenlopende organisaties en bedrijven, waaronder de volgende:

  • seizoensevenementen als het Tulp Festival Amsterdam, de Keukenhof en de Floriade in Nederland, Hampton Court Flower Festival in het Verenigd Koninkrijk en de Hong Kong Flower Show en Gardens by the Bay in Azië
  • tuinfairs, waaronder Kasteel Ippenburg en Kasteel Wolfsgarten in Duitsland en Park van Beervelde in België 
  • vakbeurzen in binnen- en buitenland, waarbij de focus ligt op Europa, Azië en de Verenigde Staten
  • bedrijven, die gebruik maken van bloeiende bloembollen als promotieartikelen, zoals GP Plants, All About Tulips, Amsterdam Tulip Museum, Natura Artis Magistra en verschillende tijdschriften 
  • overheidsinstanties als het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Buitenlandse Zaken 

Over Jeroen

AANBEVELINGEN

“Heel veel jaren maken wij gebruik van de diensten van Jeroen. Speciale broei van allerlei bolgewassen voor specifieke activiteiten: Floriade 2012, waar ondergetekende coördinator was voor de bloembollen, maar ook voor evenementen rondom het Rijksmuseum en opdrachten, die voortvloeiden uit onze contacten met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken. Wij hebben altijd in het volste vertrouwen activiteiten ten aanzien van de broei van bollen aan Jeroen uitbesteed”.

 

Jacqueline van der Kloet, die als bekende Nederlandse tuinarchitect in zowel Nederland als in Duitsland de afgelopen jaren veel van de broei van speciale bolgewassen aan Jeroen van den Hoek heeft uitbesteed, heeft het volste vertrouwen in een toekomstige samenwerking.


JACQUELINE VAN DER KLOET

-

All About Tulips